top of page

Eddz velünk!

vixi detty_edited.jpg
127027023_10224739336609250_8306729352249563920_n.jpg
298325147_2263268957183077_7547024773870266562_n.jpg
Minden, ami rúdtánc!

Küldetésünk, minél több nővel ismertessük meg a rúdtáncot és rúdfitneszt, hogy ennek a különleges mozgásformának a segítségével fittebbek, egészségesebbek,  magabiztosabb, lehessenek, ezáltal kiegyensúlyozottabbak életet élhessenek. Ebben segítenek  a PoleCenter szakértői és trénerei.

Teljesen kezdőtől egészen a versenyzői szintig foglalkozunk rúdtánc tanítással. Szeretettel várunk csoportos és magán óráinkon. Korra súlyra nincs határ! 

Kezdőknek

107944408_142221344152032_1063462610932735980_o.jpg
A rúdtánc egyre nagyobb népszerűségnek örvend és egyre elfogadottabb fitnesz irányzat. Ne hagyd ki Te se!
A rúdtánc mint mozgásforma rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban. Határtalan sok lehetőség rejlik benne, megunhatatlan mozgásforma.


Korra, súlyra nincs határ!

Kezdőként az alábbi óratípusokra van lehetőséged (kattints a részletektért:
Kezőknek

Mi is az a rúdtánc?

A rúdtánc egy a 2000-es évek elején elterjedt, dinamikusan fejlődő mozgásforma. Kezdeti mozgásanyaga rengeteget változott és fejlődött az évek alatt és mai napig jelennek meg újabb elemek, elem összekötések. Többféle irányzata létezik, mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább közelálló vonalat, amelyben ki tud teljesedni. A különböző irányvonalaknak és a változatos mozgásanyagnak köszönhetően ez egy megunhatatlan mozgásforma. 

 A rúdtánc többféle néven él a köztudatban: rúdfitnesz, rúdsport, rúdakrobatika, polefitness, poledance... Ezzekkel, és ezekhez hasonó megnevezésekkel találkozhatunk Magyaroszágon, A leírásban a rúdtánc megnevezést használjuk az egyértelműség érdekében, ugyanakkor fontos megjegyezni, valójában az előbb felsorolt megnevezések mind ugyanazt a mozgásformát takarják.

A rúdtánc az akrobatika, a művészi táncos elemek, saját testsúlyos testgyakorlatok ötvözete. Leginkább a szertornára és a street workoutra hasonlít. Mai mozgásanyaga, rúd körüli forgásokat, erő- és hajlékonysági elemeket tartalmaz, melyeket a talajon és rúdon hajtják végre a sportolók.

A sportágnak ma számos különböző vállvaja van.

3 fő típusnak tekinthetjük a sport, a művészi, klasszikus tánc elemeket tartalmazó, és nőies mozdulatokra épülő irányzatokat.

Mindegyik stílus alapját a rudas elemek és forgások képezik. Az irányzatokat az elemek összekötése és mértéke határozza meg. A sportban az erő és hajlékonysági elemeken van a hangsúly. A művészi irányzatban a táncos mozdulatokon, önkifejezésen míg a glamour kategóriában a nőiességen, testhullámokon csábításon van a hangsúly.

A rúdtáncról

Ízelítő a különböző műfajokból Detty előadásában

A PoleCenter Újpest Rúdtánc Stúdióban a rúdtánc valamennyi műfaja és irányzata megtalálható

PoleCenter- Minden, ami rúdtánc!

A rúdtánc története

Bár a rúdtánc mai formáját nagyban a sztríptíz bárokból eredeztethetjük. Kialakulásával kapcsolatban számos többszázéves, ősi mozgásforma kapcsolatba hozható, így a mallastambha vagy a kínai rúd, mint artista szer.

 

A mallastambha egy ősi indiai mozgásforma, amit főként férfiak űznek. Egy fa oszlopszerű rúdon végeznek különböző erő és akrobatikus gyakorlatokat. Sok elem a rúdtánc mozgásanyagában is megtalálható.
 

 

A kínai rúd artisták által használt szer, mely sokkal inkább hasonlít a rudasok által is használt szerhez, ám még mindig különbözik bevonatában, magasságában, vastagságában. Ennek története a vándorcirkuszokhoz kapcsolható. A művészek műsoraikban a sátor tartó oszlopait is elkezdték használni ezen is elkezdtek gyakorlatokat bemutatni. Így alakult ki a mai is sok cirkuszi műsorban megtalálható kínai rúd műsorszámaikban.
 

A rúdtánc szót sokan a sztríptíz klubbokkal azonosítják. Mai formája valóban nagyban innen eredeztethető. Ugyanis a táncos lányok saját szórakozásuk érdekében és, hogy színesítsék műsoruk, elkezdtek különböző forgásokat, pózokat végrehajtani a rúdon. A ma ismert fitnesz irányzat Fawnia Mondey nevéhez fűződik, aki továbbfejlesztette és átültette a bárokból az edzőtermekbe a mozgásformát.
 

Egy kis érdekesség. ;) Fawnia mai napig aktívan űzi a sportágat a Las Vegasi polexpok résztvevője.


Kanadából kiindulva terjedt el a rúdtánc, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, majd jelent meg Európában. Magyarországra a kétezres évek elején Pirner Alma hozta be. Ekkor nyitotta meg első iskoláját Dollhouse néven. A Dollhouse táncstúdió, pár évig egyeduralkodóként volt jelen Magyarországon, mint rúdtánc stúdió. (Pirner Alma 2015) Majd ahogy egyre több lett az érdeklődő, sorra nyíltak az újabb és újabb iskolák. Ma már rengeteg különböző stúdiót találunk Budapesten belül (főleg belváros), de egyre több a vidéki iskola is (pl.: Miskolc, Zalaegerszeg, Pécs).

A sportág rengeteget fejlődött a kezdeti időszak óta. Folyamatosan bővül az újabbnál, újabb pózokkal, kombinációkkal, akrobatikus elemekkel. Versenyrendszere is dinamikusan fejlődik a különböző irányzatokban.

d7e46d_007317a490b84feca6a2444bdef1daa2~mv2_edited.jpg

10+1 érv a rúdtánc mellett

Kipróbálnád a rúdtáncot? Szuper helyen jársz, vágj bele még ma! Hoztunk Neked 10+1 érvet a rúdtánc mellett, amiért mindenképp érdemes belevágnod.

 • Alakformáló hatás. Mint minden sport, a rúdtánc is pozitív hatással lesz az alakodra. Fokozatosan átformálódik a tested, megerősödik a karod, és egyre magasabb szintű trükköket fogsz tudni elsajátítani.

 • Javítja a testtartást. Az órákon tükörben nézheted magad, így egyből tudod  korrigálni a mozdulatot. Óráról órára láthatod a fejlődésed.

 • Növeli az önbizalmat. Ahogy fejlődsz, egyre nehezebb trükköket leszel képes kivitelezni. Olyan elemeket fogsz megtanulni, amelyeket nem is hittél volna. Határaid legyőzése pedig a hétköznapokon is magabiztosabbá fog tenni.

 • Barátokra tehetsz szert. A közös edzés, közös hobby összehozza a csapatot. Egy támogató közösség tagja lehetsz, ahová jó betérni egy fárasztó munkanap után, és bármi történik Veled, mindig meghallgat a csapat.

 • Szellemileg is feltölt. Óra után, mintha kicseréltek volna! A mozgás, a társaság hidd el, fizikális le fog fárasztani, hisz ez az edzés célja, de szellemileg sokkal energikusabbnak fogod érezni magad az órák után.

 • Úgy edzel, hogy észre sem veszed. A szórakoztató mozgásformának hála, szinte elröpülnek a 60 perces edzések. Nem unalmas ismétléseket végzel, hanem visz majd magával a lelkesedés, hogy újra és újra gyakorold az elemeket, amíg tökéletes nem lesz.

 • Minden órán van sikerélmény. Óráról órára láthatod a fejlődésed: ami első alkalommal még nehézséget okozott, egy kis gyakorlással tökéletesen tudod majd kivitelezni.

 • Nincsenek határok. Bármikor belekezdhetsz!Nincs limit, se súlyra, se korra vonatkozóan. Amint belekóstoltál ebbe a gyönyörű mozgásformába, kedvedre fedezheted fel a különböző irányzatokat is. legyen szó sportosabb van táncosabb, nőiesebb vonalról.

 • Megunhatatlan! A határtalan mozgásanyagnak és a sokféle irányzatnak köszönhetően sosem lehet megunni! Nincs 2 egyforma edzés.

 • Izgalmas. Az élet túl rövid ahhoz, hogy uncsi edzésekre pazarold az időd... A rúdtánc pedig pont nem uncsi!

+1 A RÚDTÁNC SZEXI! HA ELOLVASTAD A FELSOROLÁST, AKKOR REMÉLEM BENNED IS KIALAKULT EZ A BENYOMÁS, ÉS EGYETÉRTESZ ;)  

Honnan tudhatod, hogy érdemes belevágnod a rúdtáncba?

_MG_8394_edited.jpg
 • Szeretsz mozogni és sportolni, és akrobatikus elemekkel színesítenéd az edzésterved

 • Mindened a tánc és a zene, és valami nőies mozgásra vágysz

 • Unod a konditermi edzéseket, és szeretnél valami újdonságot kipróbálni

 • Nem csak az alakod szeretnéd formálni, de szeretnél olyan mozgásformát választani ami feltölt, és az önbizalmad is erősíti

 • Nem szeretsz sportolni, ezért úgy szeretnél sportolni, hogy nem az uncsi ismétlésszámon van a hangsúly

 • Magabiztosan szeretnél ragyogni a strandon a bikinidben

 • Szerepel a bakancslistádon, hogy kipróbálod ;)

Első óra előtt

Nézz bele az első óra anyagába!

Az első rúdtánc óra... mindenki izgul picit... megmutatjuk mire számíts a legelső órádon, ha Velünk és trénereinkkel próbálod ki először ezt a fantasztikus mozgásformát!

Ruházat: Milyen öltözet célszerű kezdőként?

A legfontosabb, hogy kényelmes legyen, és jól érezd magad benne! Nincs szükség semmi speciális öltözetre, sima fitnesz ruházat megfelelő lesz: top, short vagy leggings, zokni. Cipő nem kell. Az első órákon nem kell rövidben lenned, mert leforgásokat fogsz tanulni, a későbbiekben viszont fokozatosan egyre kevesebb ruha lesz majd rajtad, mert a bőr tapadása segít fennmaradni a rúdon. Stílusos edzős ruhákért kattints ide!

Screenshot_20221016-002235_Chrome.jpg

Csoportos órák
KEZDŐKNEK

A Stúdióban a csoportos órák havidíjas rendszerben működnek. Ez azt jelenti, hogy a tagsági díj befizetésével 4 héten át heti 2 edzésen van lehetőség részt venni előre választott zárt csoportokban . Becsatlakozás minden hónap első hetében. 

Csoportok kezdőknek/középhaladóknak:

- Hétfő-Szerda  18.15-19.15

- Hétfő-Szerda  19.30-20.30

- Kedd-Csütörtök 9.30-10.30

- Kedd-Csütörtök 18.15-19.15

- Kedd-Csütörtök 19.30-20.30

A havi díj ára 24450 forint. Az ár magában foglalja a 8 csoportos órát, illetve a szombat délelőtti gyakorlás órákat. (Szombat 9-10 összevont gyakorlás) Órajegy NINCS!

Teljesen kezdő szinttől, az alapoktól tanítunk, előképzettség nem szükséges.

Korra, súlyra nincs határ!

IMG_6786.JPG
Csoportos kező

Miért a zárt csoport, és a havi díjas rendszer?

Ha kacérkodsz egy ideje, hogy belevágj a rúdtáncba, akkor nyilván több Stúdió kínálatát is megnézted már. A legtöbb helyen fix órarend van, szintekre lebontva vagy összevont óraként. A PoleCenter Újpestben kezdő szinttől középhaladó szintre jutásig egy egyedülálló kurzusrendszert alakítottunk ki, mert:

 • Így a leghatékonyabb az oktatás

 • Megszokott csapat

 • Plusz motiváció

 • Fix időpont, tervezhető

 • Fix létszám, az óra biztosan meg lesz tartva

 • Kontrollált létszám, nem fenyeget az a veszély, hogy túl sokan lesztek az órán, és nem kerülsz rúdhoz

Az órák pótlása: Ha véletlen ki kell hagynod egy órát, akkor annak pótlására első sorban a szombati gyakorlásokon van lehetőség (szombatonként 9-10ig) . Amennyiben hónap közben nem várt esemény, vagy betegség következik be, mindenképp jelezd nekünk, és következő hónapban beszámítjuk a kimaradt alkalmakat.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és jelentkezz még ma! polecenter.ujpest@gmail.com

Haladóknak

138411610_220032899716627_2221078858572802176_o.jpg

Már rudazol, de csak most hallottál rólunk?
Abbahagytad, de újrakezdenéd?
Imádod a rúdtáncot?
Mi is!
Itt a helyed!
Szeretettel várunk csoportos és magánóráinkon! Sőt! Ha van otthon rudad, online edés programunkhoz is tudsz csatlakozni. Stúdiónkban örömmel szervezünk workshopokat, ahol lehetőség van elismer hazai és külföldi trénerektől tanulni. Ha nem akarsz lemaradni a következő ilyen alkalomról, iratkozz fel hírlevlünkre!
Haadóknak
IMG_7873_edited.jpg

Csoportos órák
HALADÓKNAK

A Stúdióban a csoportos órák havidíjas rendszerben működnek. Ez azt jelenti, hogy a tagsági díj befizetésével 4 héten át,a tagsági csomag típusától függően heti 1 vagy 2 edzésen van lehetőség részt venni.

Csoportok haladóknak:

- Szerda 17.00-18.00

- Péntek 18.15-19.15

● Heti 1 hétköznapi óra 13.890 forint (4x1, azaz havi 4 óra)
● Heti 2 hétköznapi óra 24.450 forint (4x2, azaz havi 8 óra)

Az ár magában foglalja a hétköznapi csoportos órákat, illetve a szombat délelőtti gyakorlás órákat. (Szombat 9-10 összevont gyakorlás) 

Tagsági csomag választás/váltás: minden hónap első hetében.

Haladó óra órajegy: 3800 forint (Csak az adott órára biztosít részvételt!)

Csopotos haladó

Miért a zárt csoport, és a havi díjas rendszer?

Ha kacérkodsz egy ideje, hogy belevágj a rúdtáncba, akkor nyilván több Stúdió kínálatát is megnézted már. A legtöbb helyen fix órarend van, szintekre lebontva vagy összevont óraként. A PoleCenter Újpestben kezdő szinttől középhaladó szintre jutásig egy egyedülálló kurzusrendszert alakítottunk ki, mert:

 • Így a leghatékonyabb az oktatás

 • Megszokott csapat

 • Plusz motiváció

 • Fix időpont, tervezhető

 • Fix létszám, az óra biztosan meg lesz tartva

 • Kontrollált létszám, nem fenyeget az a veszély, hogy túl sokan lesztek az órán, és nem kerülsz rúdhoz

Az órák pótlása: Ha véletlen ki kell hagynod egy órát, akkor annak pótlására első sorban a szombati gyakorlásokon van lehetőség (szombatonként 9-10ig) . Amennyiben hónap közben nem várt esemény, vagy betegség következik be, mindenképp jelezd nekünk, és következő hónapban beszámítjuk a kimaradt alkalmakat.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és jelentkezz még ma! polecenter.ujpest@gmail.com

Magánóra

Teljesen egyénileg egyeztetett időpontban, akár hétvégén is

A magánóra, azaz személyi edzés egy olyan óratípus ahol a tréner egyedül csak Veled foglalkozik. A csoportos órák alkalmával is fokozottan ügyelünk arra, hogy maximális figyelemben részesülj és a saját tempódban fejlődhess, de a magánórákra ez hatványozottan igaz. Ilyenkor a tréner minden mozdulatodra kiemelten odafigyel és azonnal tud reagálni minden  kérdésedre. Haladó szinten pedig folyamatos asszisztenciát tud biztosítani, hogy a nehezebb, segítséget igénylő trükköket is tudd gyakorolni.

Magánóra Árak:

 • 1 alkalmas magán órajegy PoleCenter trénerrel                                            8000.-

 • páros magán órajegy PoleCenter trénerrel                                                  13.000.-

 • 1 alkalmas magán órajegy a PoleCenter vezető trénerével, Dettyvel           10.000.-  

 •  páros magán órajegy a PoleCenter vezető trénerével, Floch Dettyvel        17.000 .-                                                                                                                         

 • 1 alkalmas magán órajegy StepbyStep előfizetőknek                                   7000.-

 • páros magán órajegy StepbyStep előfizetőknek                                         11.000.-

*24 órán belüli lemondás esetén az ár felét, 12 órán belüli lemondás esetén a teljes árat felszámítjuk.

Floch_Bernadett7.jpg
Magán

Mikor válaszd a magán órát?

 • Ha szívesebben veszel részt személyi edzésen, mint csoportos foglalkozáson

 • Ha szeretnél intenzívebb ütemben fejlődni

 • Ha egy trükköt már r mozdulat valamiért nem megy mégis szeretnéd megtanulni

 • Ha elakadtál, és szeretnél új lendületet nyerni a fejlődéshez

 • Ha egyéni koreográfiát szeretnél

_MG_9753_edited_edited.jpg

Honnan tudd, hogy jó kezekben leszel az edzések során?

 • A Stúdió szintrendszerét Floch Bernadett többszörös rúdtánc világ és Európa bajnok állította össze

 • Minden tréner rendelkezik államilag elismert sport szakirányú képesítéssel

 • Minden tréner elhivatott rudas, szakmailag folyamatosan képzik magukat és fejlesztik rudas tudásukat

 • Minden tréner emberileg is nyitott, segítőkész, támogatóak

 • A trénerek saját határaikat is feszegetik, új elemeket tanulnak, versenyeznek, így pontosan tudják milyen érzések játszódnak le egy órán a vendégekben

 • A csoportos órákon 1 rúdnál 1 ember áll, így egész órán a saját tempódban gyakorolhatsz

bottom of page