top of page
  • Szerző képeDetti

Fejjel lefelé lógni az első órán?

Sajnos nagyon sokszor előfordult, már hogy úgy jöttek hozzám vendégek, hogy rossz tapasztalatuk volt előtte egy rúdtánc órán.Ilyenkor részben nagyon hálás vagyok, hogy volt bennük annyi hogy adnak még egy esélyt ennek a sportnak.Részben pedig nagyon szomorú vagyok, mert tudom hogy sok embernek rengeteg gátlást kell leküzdenie hogy kipróbálja ezt a sportot és ha ez egy negatív tapasztalat akkor csak még inkább visszasüllyed az önbizalomhiányba hogy neki ez nem való, pedig mennyire tetszik neki. Majd még a sportágunk is jól elítéli beteszi a fekete dobozba…ÉS EZ AZ AMI MÉLLYEN ELSZOMORÍTHiszem, hogy a fejjel lefelé lógásokig, alap pózokig BÁRKIT el lehet juttatni. 


 Ehhez viszont szakmailag felkészült edző kell.


Mert ez nem csak a tanulók szempontjából probléma, ha egyből fejjel lefelé akar lógni (itt teszem hozzá, hogy eddig minden tanítványom elfogadta azt, hogy oka van annak, hogy időbe telik amíg ide eljutunk).

Sokszor találkozom azzal, hogy nagyon hamar felküldik a rúdra a tanulókat. Volt aki azt mondta, hogy az első órán másznia kellett Ki is fordultam volna az első órámról ha tőlem ezt kérik. A magabiztos alapok, alap forgások elsajátítása lehet, hogy van akinek unalmas, -bár nincs még egy sport ami ennyire változatos lenne- akkor is elengedhetetlen. Akkor is ha Te már rég fejjel lefelé lógnál akkor is kellMert előbb utóbb megbosszulja magát.Vagy a helytelen kivitelezés, rosszul berögzült mozdulat miatt nem fogsz tudni komolyabb elemeket megtanulni vagy lesérülsz és azért nem fogsz tudni fejlődni.


Szóval mielőtt edzőt választasz mindenképpen tájékozódj, hogy hol és mit tanult a trénered.Ha pedig kiválasztottad ne félj megkérdőjelezni, hogy valóban tudja-e hogy mit csinál, kérdezd meg ha valamit nem értesz és figyeld meg hogy hitelesen válaszol-e.


Ha felkészült trénereket keresel csatlakozz hozzánk a PoleCenter Újpest Rúdtánc stúdióba és eddz velünkHa pedig szeretnél magabiztos edzői alapokra szert tenni, ahol nem csak az elemeket de a miérteket is megtanítjuk.


Csatlakozz trénerképzésünkhöz.

21 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page