top of page

Megnyitottuk a PoleCenter Újpest Rúdtánc Stúdiót!

Vixi vagyok, a PoleCenter Újpest Rúdtánc Stúdió egyik alapítója, és ebben a blog bejegyzésben azt szeretném leírni, milyen út vezetett odáig, hogy Stúdiót nyissunk Dettivel.




Testvérem, Floch Bernadett- színpadi nevén PoleBernadett- többszörös világ- és Európa bajnok rúdtáncos; illetve Magyarország első PoleTheatre világbajnoka profi kategóriában. Detty, már közel 10 éve foglalkozik rúdtánccal, és közel 5 éve oktatja is ezt a mozgásformát. Ezidő alatt rengeteg tapasztalatra tett szert, sok mindent a saját bőrén tapasztalt meg, és a folyamatos fejlődés biztosításához elérkezettnek érezte az időt egy saját hely megnyitásához.

Detty Rendkívül fiatalon került be a rúdtánc világába, mindössze 13 éves volt, amikor belépett az első rúd órájára. Előtte mindketten szinkronúszó versenyzők voltunk, viszont amikor belépett a rúdtánc stúdióba egyből ​érezte, hogy rátalált arra a sportra, amiben igazán ki tud teljesedni. Szorgalmának köszönhetően rövid időn belül kétszeres világ és Európa bajnok lett. Időközben befejezte az általános iskolát, megkezdte a gimnáziumot, természetesen tesi fakultációra ment... :D leérettségizett, akkreditált rúdfitnesz tréneri képesítést szerzett. Bekerült az egyetemre, elkezdett oktatással foglalkozni, lediplomázott a Testnevelési Egyetemen edzőként. Ez idő alatt is folyamatosan versenyekre készült.


Bár a rúdtánc jellemzően egyéni sportág, a versenyzéshez rengeteg háttérmunkára van szükség, főleg profi szinten. A felnőtt kategóriában való érvényesüléshez nem elég a tehetség és a szorgalom, ahhoz, hogy valaki a legjobbak között is kitűnhessen egyedi ötlet és koreográfia szükséges. Ebben lettem Detti segítségére én.





A közös munkát 2015ben kezdtük meg. Akkor alkottuk meg az első közös gyakorlatunk, mely nemzetközi versenyen győzelemt aratott, majd a 2017es vilgábajnokságon döntőbe jutott. Ez volt az első állomása a VBs sikereknek. 2019 januárjában Sydneybe utaztunk, hogy példaképeinktől, az ausztrál testvérpár, Michelle Shimmy és Maddie Sparkle táborában vehessünk részt.

Ez év tavaszán, a 2019-es londoni világbajnokságon, pedig a befektetett munka megtérült, és Detti gyakorlata nyerte a comedy kategóriát, így lett Magyarország első profi PoleTheatre világbajnoka.

Mindig újabb kihívások elé nézünk, így a VB után 2020 márciusában pedig egész csapattal utaztunk Dublinba, a PoleTheatre Ireland nemzetközi versenyre. Detty ott mint csapatának felkészítő edzője, és mint profi versenyző vett részt. Egy este alatt háromszor is színpadra állt, és itt is győzedelmeskedett a kategóriájában.

Detti mottója, hogy minden álom egy lépéssel kezdődik, és azt vallja, hogy lépésről lépésre kell haladni előre. Rendkívüli alázattal áll a rúdtánchoz, és a sporthoz. Ebből a szempontból, mindenképp ésszerű lépés volt, hogy saját hely nyitására adja a fejét.


Megtalálta a tökéletes helyet, és 2020 Március végén elkezdtük csinosítgatni a termet és megalkotni a PoleCenter Újpest Rúdtánc Stúdiót.


Sajnos már ez az időszak nem úgy alakult, mint terveztük, hiszen március elején beköszöntöt a koronavírus, és a #maradjotthon időszak. MI pozitívan fogtuk fel, hiszen így több időnk jutott kigondolni és megvalósítani az elképzeléseinket a teremmel kapcsolatosan. Május végén, Detti itt tartott magánórákat, és júniusban pedig elindul az első tanfolyam is a Stúdióban.


Szerettünk volna egy igényes, szép helyet létrehozni. Jól felépített oktatási rendszert kidolgozni, hogy mindenki magabiztos alapokat kaphasson, és fejlődhessen a saját határainak legyőzésével. Szerettünk volna olyan helyet létrehozni, ahol a trénerek és a vendégek is jól érzik magukat, az ajtóban letehetik a mindennapi gondjaikat és az itt töltött idő alatt feltöltődhetnek és energikusan távozhatnak.



PoleCenter- Minden, ami rúdtánc!












18 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page